Uw zoekresultaten

Kerken toevoegen

Hoi! Wat leuk dat je één of meerdere kerken wilt gaan toevoegen aan kerkpagina.nl! 🙂 We proberen op deze website een zo compleet mogelijk overzicht te creëren van kerken in Nederland, dus jouw hulp is zeker welkom. Ik zal je hieronder uitleggen hoe je te werk kunt gaan. Laat het me weten als je vragen hebt! Je kunt hiervoor het e-mailadres info@kerkpagina.nl gebruiken.

Account

Ten eerste heb je een account nodig. Dit kan rechtsboven op de website met de knop “Kerk toevoegen”. Je kunt een eigen website-account maken, maar je kunt ook direct inloggen met Facebook of Google (dat laatste is natuurlijk helemaal makkelijk).

Profielpagina’s

Na inloggen kom je op je profielpagina’s. Bovenaan zie je nog steeds het hoofdmenu en rechts zie je een eigen profielmenu. Hieronder zal ik de verschillende pagina’s bespreken van dit menu.

Mijn Profiel

Hier kun je wat leuke informatie over jezelf plaatsen. Voeg vooral ook een profielfoto toe!

Mijn kerken

Hier zie je een overzicht van alle kerken die je tot nu toe hebt toegevoegd. Met icoontjes kun je de kerken weer bewerken, verwijderen, zien hoe vaak ze bekeken zijn en tijdelijk uitschakelen. Ook kun je zien of je toegevoegde kerk al gepubliceerd is of nog goedgekeurd moet worden (er is namelijk altijd eerst een controle door de websitebeheerder voordat kerken daadwerkelijk zichtbaar worden op de website).

Nieuwe kerk toevoegen

Dit is natuurlijk de belangrijkste pagina! 😉 Hier kun je een nieuwe kerk toevoegen door eerst alle informatie in te vullen. Zorg ervoor dat de informatie zo compleet mogelijk is! Hieronder volgt nog een korte uitleg per optie:

Titel: vul hier de volledige naam van de kerk in.
Omschrijving: vul hier een kort stuk algemene basisinformatie over de kerk in. Op de website van de betreffende kerk is vaak informatie te vinden. Richtlijn: zo’n 100 tot 200 woorden. Maak het niet te lang, het moet vooral overzichtelijk blijven. Kort eventueel zelf beschikbare tekst in of herschrijf gedeeltes om dit voor elkaar te krijgen.
Kerkstroming: kies de juiste kerkstroming.
Afbeeldingen: zoek ten minste één afbeelding van de betreffende kerk. Als het lukt graag rechtenvrije afbeeldingen. Een uitstekende site hiervoor is www.reliwiki.nl, waar alle afbeeldingen van gebruikt mogen worden. Een afbeelding van de website van de betreffende kerk is meestal ook geen probleem, al is het wel netjes om een mailtje hierover te sturen naar deze kerk. Ook kun je ten slotte altijd nog een screenshot maken van Google Streetview. Gebruik bij voorkeur horizontale afbeeldingen, omdat die beter uitkomen in de website. Daarnaast moet de afbeelding minimaal 500 pixels breed zijn.
Adres: Vul enkel straatnaam en huisnummer in.
Plaats: Vul de plaatsnaam in (als je twijfelt: Google Maps is leidend, hoe geeft die het aan?).
Parochie: Tegenwoordig behoren er in de katholieke kerk vaak meerdere kerken tot één parochie. Dit staat altijd op de website van de betreffende kerk vermeld. Als de parochie maar uit één kerk bestaat of je kunt hierover niks vinden, vul dan opnieuw de naam van de kerk in.
Postcode: Vul de postcode in (als je alleen het adres weet kun je deze opzoeken met Google maps)
Bisdom: In de katholieke kerk wordt Nederland verdeeld over 7 kerkprovincies. Als je twijfelt kun je deze website gebruiken: www.zoekparochie.nl
Land: Voorlopig alleen Nederland, maar wie weet.. 😉
Emailadres: Vul hier het e-mailadres in waarmee de kerk te bereiken is.
Telefoonnummer: Vul hier het telefoonnummer in waarmee de kerk te bereiken is.
Website: Vul hier de website van de kerk in (inclusief http://).
Vieringen zaterdag: Vul hier zo kort mogelijk de tijden van de vieringen in die standaard op zaterdag worden gehouden in de betreffende kerk, bij voorkeur met het type viering erachter en enkel extra informatie als dat nodig is. Bijvoorbeeld: “19:00 uur Eucharistie”.
Vieringen zondag: Vul hier zo kort mogelijk de vieringen in die standaard op zondag worden gehouden in de betreffende kerk, bij voorkeur met het type viering erachter en enkel extra informatie als dat nodig is. Bijvoorbeeld: “10:00 uur Eucharistie op oneven weken”.
Vieringen doordeweeks: Vul hier zo kort mogelijk de vieringen in die doordeweeks worden gehouden in de betreffende kerk, bij voorkeur met het type viering erachter en enkel extra informatie als dat nodig is. Bijvoorbeeld: “ma 17:00 uur Eucharistie, wo 19:00 uur gebedsviering, vr 17:30 vespers”.
Vieringen websitelink: Vul hier de link in naar het overzicht van de vieringen op de website van de kerk (inclusief http://).
Extra Notities: De invulling van dit veld wordt niet zichtbaar op de kerkpagina, maar kun je gebruiken voor extra uitleg, vragen of discussie. De webbeheerder ziet deze informatie wel en kan het meenemen in de overweging.
Video Optie: Mocht je tegen een mooie youtube- of vimeovideo aanlopen over de kerk, dan kun je deze hier plaatsen. Kies het correcte kanaal en vul enkel het ID in van de video (deze staat in de link, bij https://www.youtube.com/watch?v=0ChU6ovxrBY is het ID bijvoorbeeld “0ChU6ovxrBY”).
360° Virtuele Tour Optie: Dit is een zeldzaamheid, maar je weet meer nooit 😉

Favorieten

Hier komende kerken te staan waarbij je het hartje hebt aangeklikt op de website.

Zoekopdrachten

Als je op de website een zoekopdracht doet kun je deze opslaan en hier opnieuw bekijken.

Facturen

Voorlopig nog voor niemand van belang. Mogelijk gaan we in de toekomst met abonnementen werken voor extra opties of service.

Uitloggen

Log veilig uit.

 

  • Kerk zoeken

Blij met Kerkpagina ?

Dat is fijn. Want wij zijn van plan om de beste website te worden voor kerken en kerkbezoekers!

– Gericht op kerk- en parochievernieuwing
– Alle kerken van Nederland
– Katholiek nieuwsmedium
– Een geheel vernieuwd design in aantocht
– Alle activiteiten en vieringen

Maar om dit te bewerken hebben we uw hulp nodig.

image

Kijk alvast uit naar ons nieuwe design!

Vergelijk Kerken