Uw zoekresultaten

St. Willibrorduskerk

De geloofsgemeenschap H. Willibrordus is de oudste rooms-katholieke parochie in Drenthe (opgericht in 1787). Het is een levendige en vitale geloofsgemeenschap. Samen met de geloofsgemeenschappen H. Franciscus van Assisië te Steenwijksmoer, H. Nicolaas te Schoonebeek, H. Bonifatius te Nieuw-Schoonebeek en O.L.V. Koningin van Vrede te Weiteveen vormen we per 1 januari 2018 de Immanuelparochie. Pastoor T.T. Tjepkema is voorzitter van het parochiebestuur. Namens de geloofsgemeenschap H. Willibrordus heeft mevrouw Ada Görtz – Oortman zitting in het bestuur, zie voor verdere gegevens Bestuur.

Naast het parochiebestuur heeft elke geloofsgemeenschap een locatieraad.

Daar er na het vormen van de Immanuelparochie in onze geloofsgemeenschap geen pastoraatgroep meer is, zijn de taken daarvan overgenomen door leden van het locatieraad. Zie daarvoor bij Werkgroepen.
Onze parochie en de geloofsgemeenschappen val onder het Vicariaat Groningen-Drenthe van het bisdom Groningen-Leeuwarden.
We zijn trots op onze geloofsgemeenschap in het zuidoosten van Drenthe. Van de ongeveer 3700 parochianen zijn er meer dan 300 actief als vrijwilliger in één van de vele werkgroepen. Naar het voorbeeld van Jezus proberen we open te staan voor de mensen die onze zorg vragen en voor mensen die op onze weg komen. Samen zijn we op weg en op zoek naar het licht van de Eeuwige, onze God.

Onze kerk staat aan de Wilhelminasingel 2 in Coevorden. De dagkapel (Maria- en gedachteniskapel) is elke dag open van 10.00 tot 16.00 uur.

Zaterdag:
19:00

Zondag:
9:30 uur

Doordeweeks:
Di. 19:00 uur, Zorgcentrum St. Franciscus Wo. 9:30 uur Do. 18:30

Websitelink vieringen:
https://www.immanuelparochie.nl/willibrordus/vieringen.php

St. Willibrorduskerk
Wilhelminasingel 2, 7741 HK Coevorden, Netherlands
7741 HK,
Tel: 0524-512776
E-mail: tjitze.tjepkema@planet.nl
Website: https://www.immanuelparochie.nl/willibrordus/
Facebook:
Twitter:
Map

  • Kerk zoeken

Blij met Kerkpagina ?

Dat is fijn. Want wij zijn van plan om de beste website te worden voor kerken en kerkbezoekers!

– Gericht op kerk- en parochievernieuwing
– Alle kerken van Nederland
– Katholiek nieuwsmedium
– Een geheel vernieuwd design in aantocht
– Alle activiteiten en vieringen

Maar om dit te bewerken hebben we uw hulp nodig.

image

Kijk alvast uit naar ons nieuwe design!

Vergelijk Kerken