Ons kerkcentrum is een gebouw waar we trots op zijn. Het is een ontmoetingsplaats voor vele mensen. Het kerkgebouw is modern en heeft toch een geheel eigen sfeer, die je nergens anders tegenkomt.
Laat ons eens een rondgang maken door het kerkgebouw:
Het is ontworpen door de heer Mijknecht, architect te Nijmegen, en gebouwd door bouwbedrijf GTB te Utrecht.
Het is opgetrokken uit grijze steen. Binnen is veel met hout gewerkt, waardoor het een warme sfeer heeft gekregen. De vloeren zijn voorzien van vaste vloerbedekking, die tevens bijdraagt tot een aangename sfeer.
De indeling van het centrum is als volgt. U komt binnen in de ontmoetingshal. Deze hal is het centrale punt en hier komen alle deuren op uit. De dagkerk heeft 150 zitplaatsen. Naar behoefte kunnen twee zijzalen aansluitend ook als dagkerk ingericht worden, waardoor we plaats kunnen bieden aan 350 gasten. Ons centrum is voorzien van een buffet, waar na de zondagsviering een kopje koffie geschonken wordt.
We hebben de beschikking over één vergaderruimtezaal. In de vergaderruimtezaal is het parochiesecretariaat gehuisvest. De eerder genoemde zijzalen worden ook als vergaderruimte gebruikt.
Ons gebouw is modern ingericht al hebben ook zaken met een historische waarde hierin hun plaats gevonden:
Voor in de kerkzaal hangt een kruisbeeld van Jezus Christus, gemaakt van chamotte-klei. Dit beeld heeft eens gestaan op het kerkhof van de zusters Franciscanessen van het Lucia-klooster in Bennebroek.
Links achter in de kerkzaal vindt u het Mariabeeld, gemaakt door een kunstenaar uit Kevelaer en aan ons geschonken door het klooster te Hoogerheide bij Woensdrecht.
Het Mariahoekje is ontworpen door Mieke Beijer en uitgevoerd door Joop van Doorn.
De diverse kaarsenhouders, bevestigd aan de wanden van de kerkzaal, zijn afkomstig uit de kapel van de zusters van de Westerstraat uit Utrecht. Op de plek van de kapel is tegenwoordig het Stiltecentrum in Hoog Catharijne gevestigd, waarvan tevens het smeedijzeren kruis afkomstig is dat u buiten aan de gevel van het kerkgebouw terug kunt vinden.
Het Tabernakel komt uit het St. Antonius-ziekenhuis van Utrecht. Dit ziekenhuis is thans gevestigd in Nieuwegein.
De kandelaars hebben we in bruikleen van een parochie in Leusden.
Ons orgel is uniek in Nederland. Het is gemaakt van kersenhout en zelfs de pijpen zijn van hout gemaakt. Een waarlijk unieke constructie gebouwd door de heer Klop uit Garderen.
Naast de entree vindt u op de buitengevel het embleem van onze gemeenschap. Het is ontworpen door Herman Valen en staat voor de letters V en M – Verrijzenisgemeenschap Maarssenbroek -, het werd uitgevoerd door het bedrijf Van de Tol en geschonken door pastor Bart Bouwmeister bij zijn afscheid van onze parochie.
Achter in de kerk hangt een tweetal geloofsdoeken, naar ontwerp van Herman Valen, welke door een grote groep parochianen vervaardigd zijn in de veertigdagentijd van 1989 en 1990.
In de hal hangt een doek dat de verrijzenis symboliseert; door Herman Valen in 1991 met thinner geschilderd naar de tekst van Huub Oosterhuis’ lied: ‘Dan Zal Ik Leven’.
Ook werden aan de parochie nog enkele – voor veilingacties in het kader van de bouw van onze kerk – oude en bijzondere liturgische attributen geschonken; soms worden ze gebruikt.
Zoals u merkt bergt ons jonge kerkcentrum toch aardig wat historie in zich.
Zondag:
10.00 uur
Doordeweeks:
Websitelink vieringen:
https://stjandedoper-vechtenvenen.nl/verrijzenisgemeenschap/agenda-vieringen/
Reigerskamp 611
3607 JK, Maarssen
Tel: 0346 – 57 11 11
E-mail: secretariaat@verrijzenisgemeenschap.nl
Website: http://www.verrijzenisgemeenschap.nl/
Facebook:
Twitter: