Uw zoekresultaten

Huis voor de ziel

Enthousiast word ik van het feit dat er in de Noorder veel jongeren en ouderen actief mee doen, eerlijk hun gedachten, vragen en twijfels delen en openstaan om zich te laten inspireren door het evangelie. Ik ben blij met deze levendige gemeenschap, die mij door haar geloof inspireert, steunt met haar gebed en stimuleert met haar betrokkenheid om er volop te zijn voor mensen in hartje Amsterdam.- Paul Visser, predikant Noorderkerk

Noorderkerk
De Noorderkerk is een unieke plek midden in de Jordaan, voor heel de stad, een huis voor de ziel, waar iedereen welkom is. Samen maken we de Noorder steeds meer tot een plek van ontmoeting en gesprek, van ontvangen en delen, om op adem te komen en verrast te worden door elkaar en door God. Deel je gedachten of je verlangens om samen te bouwen aan dit huis voor de ziel, voor jou en je stadsgenoten!

Huis voor de Ziel
Ik ben Paul Visser, getrouwd met Tine, vader van drie volwassen kinderen, van wie er twee getrouwd zijn, en daarbij opa van twee prachtige kleinzoons. Naast mijn werk lees ik graag een goed boek, kijk geregeld naar een actueel praatprogramma of een realistische film en speel zo nu en dan een potje snooker.
In 1981 zette ik mijn eerste voetstappen in Amsterdam en was daar tot 1984 vicaris bij de Jeruzalemkerk. Daarna ben ik predikant geworden, diende een viertal gemeenten (Aalburg, Harderwijk, Bergambacht en Den Haag) en deed in 2010 mijn intrede als gemeentepredikant van de Noorderkerk. Na de komst van mijn collega Johan Visser in september 2017 werk ik als pionier-predikant van de Noorder. Samen geven wij invulling aan de kerkdiensten op zondag. Daarnaast geeft deze nieuwe rol mij meer dan voorheen ruimte om de ontmoeting en de verbinding te zoeken met allerlei mensen in de stad, en zodoende onze kerk steeds meer te maken tot een ‘huis voor de ziel’: een open plek voor ieder die niet aan zichzelf voorbij leeft, maar zoekt naar zingeving en in dat licht meer te weten wil komen over zichzelf en de bijbel, over God en geloven. Op verschillende manieren wordt daar vorm en inhoud aan gegeven, door gespreksgroepen als ‘Hart op Tafel’, ‘Bijbel op Tafel’, ‘Geloof leren’ en andere activiteiten (zie website www.huisvoordeziel.org). Ik sta ook altijd open voor een open en vrijblijvend gesprek.
Enthousiast word ik van het feit dat er in de Noorder veel jongeren en ouderen actief mee doen, eerlijk hun gedachten, vragen en twijfels delen en openstaan om zich te laten inspireren door het evangelie. Ik ben blij met deze levendige gemeenschap, die mij door haar geloof inspireert, steunt met haar gebed en stimuleert met haar betrokkenheid om er volop te zijn voor mensen in hartje Amsterdam.

Zaterdag:

Zondag:

Doordeweeks:

Websitelink vieringen:

Huis voor de ziel
Noordermarkt 48, Amsterdam, Nederland
1015 NA,
Tel: 06 – 41 91 65 07
E-mail: paul.visser@noorderkerk.org,
Website: http://huisvoordeziel.org/
Facebook:
Twitter:
Map

  • Kerk zoeken

Blij met Kerkpagina ?

Dat is fijn. Want wij zijn van plan om de beste website te worden voor kerken en kerkbezoekers!

– Gericht op kerk- en parochievernieuwing
– Alle kerken van Nederland
– Katholiek nieuwsmedium
– Een geheel vernieuwd design in aantocht
– Alle activiteiten en vieringen

Maar om dit te bewerken hebben we uw hulp nodig.

image

Kijk alvast uit naar ons nieuwe design!

Vergelijk Kerken