Uw zoekresultaten

Hebron Amsterdam

Hebron Amsterdam is een beweging die ernaar verlangt dat het goede nieuws van Jezus zichtbaar wordt in de Spaarndammerbuurt. Dit verlangen komt tot uiting in het ontstaan van een buurtkerk: diverse buurtbewoners die zich geïnspireerd weten door deze weg van Jezus, christen of niet. Daarnaast vormen enkele bewoners boven de zalen aan de Polanenstraat een leefgemeenschap met elkaar. En verlangen naar een beweging van christenen uit heel de buurt, waar ze ook kerkelijk betrokken zijn, om te werken aan de bloei van de Spaarndammerbuurt. Ons thuis staat aan de Polanenstraat (197 / 211 ), tegenover het theater.

We zijn een pioniersplek op vernieuwende en creatieve wijze maken we het verhaal van Jezus zichtbaar in en met de buurt. Vanuit onze huiskamer, onze buurtkapel en onze buurtzaal organiseren we diverse ontmoetingen. Denk daarbij aan buurtmaaltijden, avondgebeden, huiswerkbegeleiding en kennismakingscursussen christelijk geloven, bijbelclass in de lokale kroeg , buurtfeest of een eigentijdse viering. Voor de meest up-to-date lijst met activiteiten, zie onze website.

Over Jurjen de Bruijne
Geboren op het platteland, groeide ik een deel van jeugd op in de stad. Ik ben zoon van een dominee en verhuisde regelmatig heel het land door. Inmiddels woon ik samen met mijn vrouw en kind nu vijf jaar in Amsterdam en daar voel ik me meestal thuis.
Ik heb mij vanaf het begin van mijn studie altijd gefascineerd over de wat ik nu ‘zingeving’ noem. De verlangens en overtuigingen waar wij ons leven door laten kleuren. Ik heb theologie gestudeerd aan het HBO, daarna aan de TUK (een master missiologie gericht op ‘gemeentestichting en kerkvernieuwing’ in west-Europa).
Mijn interesse voor theologie heeft de fascinatie voor die ‘zingeving’ vergroot en verdiept. Ik geloof in de belofte die in het woord ‘evangelie’ ligt: dat de weg van Jezus écht goed nieuws is voor ons mensen. En dat dat goede nieuws niet allereerst gaan over mooie woorden en inspirerende gezangen, maar over het alledaagse leven van iedere Amsterdammer. Het zoeken en vinden van dat goede nieuws, is wat geloven in God voor mij betekent. Het is goed nieuws over de onvoorwaardelijke liefde van God voor ons mensen.
Ik woon in leefgemeenschap Oudezijds100 die zich laat inspireren door de kloostertraditie. Ik ervaar deze plek als inspirerend en zeer waardevol voor vorming van mijn eigen geloof, en het bieden van ritme in een soms chaotische stad.
Hebron Amsterdam inspireert mij omdat het een enorme diversiteit aan mensen bij elkaar brengt: in etniciteit, geloofsovertuiging en maatschappelijke ‘status’. Het brengt mij steeds terug tot de kernvraag als ik mij verdiep in de bijbel of de christelijke traditie: waar hierin is goed nieuws te ontdekken voor ons leven in de Amsterdam en de Spaarndammerbuurt?

Waarom Hebron?
Mensen die voor het eerst Hebron bezoeken ervaren dat ze welkom zijn en direct worden opgenomen in de gemeenschap. Bezoekers zijn op elkaar betrokken. Toch zul je als nieuwkomer nooit het gevoel krijgen er buiten te staan.

Nieuwkomers ervaren buurtkerk Hebron als een plek waar ruimte voor hun eigen geloof. Of je nu christen, atheist, ietsist of nog iets anders bent maakt niet uit. Er wordt in alles vele rekening gehouden met onze verschillende ideeën. We laten ons inspireren door Jezus, de verhalen over Hem en door onze eigen ervaringen met dit verhaal, hoe verschillend die ook zijn.

In Hebron ervaren mensen iets van de eenvoud en kracht van wat geloven en verbinding in een buurt kan betekenen. Voel je vrij om dit een keer mee te maken!

Zaterdag:

Zondag:

Doordeweeks:

Websitelink vieringen:

Hebron Amsterdam
Polanenstraat 197, Amsterdam, Nederland
1013 VV,
Tel: 020 682 80 26
E-mail: info@hebron.amsterdam
Website: http://www.hebron.amsterdam/
Facebook:
Twitter:
Map

  • Kerk zoeken

Blij met Kerkpagina ?

Dat is fijn. Want wij zijn van plan om de beste website te worden voor kerken en kerkbezoekers!

– Gericht op kerk- en parochievernieuwing
– Alle kerken van Nederland
– Katholiek nieuwsmedium
– Een geheel vernieuwd design in aantocht
– Alle activiteiten en vieringen

Maar om dit te bewerken hebben we uw hulp nodig.

image

Kijk alvast uit naar ons nieuwe design!

Vergelijk Kerken