Uw zoekresultaten

H. Cunera

De huidige kerk is gebouwd onder architect A.C. Bleijs. De eerste steen werd gelegd op 1 juli 1875, zie inscriptie in het portaal van de kerk. De kerk kwam gereed in 1877 en werd door de toenmalige deken van Wervershoof ingezegend. In oktober 1878 kon de kerk door de bisschop van Haarlem, Mgr. Snickers, worden geconsacreerd.

Begin 1982 werd met vereende krachten van vakmensen en hulp van vele parochianen de kerk grondig van binnen gerestaureerd en van moderne apparatuur voorzien, zoals o.a. een ringleiding voor minder goed horende mensen. In 1995 is het orgel gerestaureerd en in 1997 is de toren weer als nieuw tevoorschijn gekomen, waarna in 2001 het dak werd voorzien van nieuwe leien.

Op 12 augustus 2002 werd er brand in de kap van de kerk ontdekt. De fel uitslaande vlammen zorgden ervoor, dat ’s avonds kap en gewelven waren verdwenen. Het monumentale Smit’ s orgel uit 1881 had zoveel waterschade opgelopen, dat het niet meer kon worden hersteld. Mede door een goede samenwerking van verzekering, expertisebureau, architect, aannemer, parochiebestuur en de vele vrijwilligers, kon de plechtige inzegening van de herbouwde kerk al op 5 oktober 2003 plaatsvinden. Daardoor kon ook op 14 oktober 2003 het 125-jarig jubileum van de kerk gevierd worden.

Zaterdag:
19:00

Zondag:
Raadpleeg de website onder 'St. Cunera Nibbixwoud' en dan 'agenda'

Doordeweeks:

Websitelink vieringen:

H. Cunera
Dorpsstraat 55
1688CB,
Tel:
E-mail:
Website: http://www.rkemmausparochie.nl/
Facebook:
Twitter:
Map

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Kerk zoeken

Blij met Kerkpagina ?

Dat is fijn. Want wij zijn van plan om de beste website te worden voor kerken en kerkbezoekers!

– Gericht op kerk- en parochievernieuwing
– Alle kerken van Nederland
– Katholiek nieuwsmedium
– Een geheel vernieuwd design in aantocht
– Alle activiteiten en vieringen

Maar om dit te bewerken hebben we uw hulp nodig.

image

Kijk alvast uit naar ons nieuwe design!

Vergelijk Kerken