Uw zoekresultaten

Bethelkerk Amsterdam

De Bethelkerk is gebouwd in 1958. Het verving een houten kerkje uit de 20er jaren van de vorige eeuw bij het Bessenpad. De architect Simon van Woerden heeft de kerk ontworpen. Hij heeft dat gedaan in samenspel met de burgerlijke gemeente die het pierebad en de speelweide van het Plejadenplein aanlegde.

n 1998 is het interieur van de Bethelkerk grondig vernieuwd, nadat de gereformeerden uit de Regenboogkerk en de hervormden van de Bethelkerk de Protestantse Gemeente waren geworden. De banken zijn vervangen door stoelen, die nu dwars op de lengterichting in een halve cirkel staan opgesteld. Aan de aandachtswand achter tafel en lezenaar hangt een houten kruis afkomstig uit de Regenboogkerk. De betonnen voet van de kansel en het betonnen doopvont zijn verwijderd. Maar de stenen vloer met water en vismotief achter in de kerk is aangevuld en hersteld. Het orgel is van het raam weggeschoven waardoor de lichtinval verbeterde en de oude aandachtswand weer in verband met de raampartij kwam, waarin (naar sommigen beweren) ook het laddermotief is aangebracht.

Als binnenhuisarchitecte was Inge de Boorder actief. Onder haar leiding zijn bijvoorbeeld de kleurstellingen bepaald. Het doopvont, de grote kandelaar voor de paaskaars en de kleinere op de avondmaalstafel en gedachtenistafel zijn van glas. Er is een patroon van vissen in water met zandstraaltechniek op aangebracht. De doopschaal zelf is gebrandschilderd. Ze zijn gemaakt door de bekende glazenier Hermine van der Does.

Zaterdag:
-

Zondag:
10.00 uur

Doordeweeks:
-

Websitelink vieringen:
https://www.bethelkerkamsterdam.nl/kerkdiensten

Bethelkerk Amsterdam
Plejadenplein 44
1033 VL,
Tel: 020-6311802
E-mail: info@protestantsamsterdam.nl
Website: https://www.bethelkerkamsterdam.nl/
Facebook:
Twitter:
Map

  • Kerk zoeken

Blij met Kerkpagina ?

Dat is fijn. Want wij zijn van plan om de beste website te worden voor kerken en kerkbezoekers!

– Gericht op kerk- en parochievernieuwing
– Alle kerken van Nederland
– Katholiek nieuwsmedium
– Een geheel vernieuwd design in aantocht
– Alle activiteiten en vieringen

Maar om dit te bewerken hebben we uw hulp nodig.

image

Kijk alvast uit naar ons nieuwe design!

Vergelijk Kerken